Blog & News

SEO (zoekmachine optimalisatie) wordt nog belangrijker (Als het dat al niet was.) - In: SEO

In : SEO Comments : 0 Author : Ger den Haan Date : 02 mei 2016
zoekmachine-optimalisatie-roosendaal

SEO, of beter gezegd zoekmachine optimalisatie, is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Uiteraard was het dat al jaaaaren geleden, want het heeft de ontwikkeling van organische resultaten bepaald. Echter, lukte het even niet met optimalisatie dan was er nog altijd een grote hoeveelheid aan Adwords advertenties waarmee ook een hoge positie kon worden bereikt.

Nieuwe organische weergave

Google heeft recent een aantal dingen veranderd in de zoekresultaten, met als belangrijkste aanpassing het verdwijnen van de Adwords advertenties rechts naast de organische resultaten. Daar worden nu alleen nog shopping advertenties vertoond. Werden er eerst 2 of 3 advertenties boven de organische resultaten vertoond, zijn dat er nu vast 4. Dat betekent dat organische resultaten gaan zakken. Tijd dus om aan zoekmachine optimalisatie te gaan werken.

Werk dus aan SEO

Omdat top-advertenties (naar verwachting) nog meer zullen gaan kosten voor vertoning op pagina 1 is het zeker de moeite waard om meer tijd en geld in SEO te gaan steken op, voor uw website en bedrijf, belangrijke zoektermen. Advertentiekosten heb je wekelijks/maandelijks, SEO-kosten maar 1x, en daar heb je veel langer profijt van. Blijf dus werken aan je website!

Google Analytics, wat handige tips voor gebruik.Content Marketing, waardevolle informatie voor (nieuwe) klanten, en voor je website