Blog & News

Waarom Google Mijn Bedrijf? Belangrijk voor Lokale zoekresultaten! - In: SEO

In : SEO Comments : 0 Author : Ger den Haan Date : 24 feb 2017
waarom-google-mijn-bedrijf

Wil je dat je bedrijfsinformatie, website en posts in Google Search, Maps en Google+ goed gevonden worden?

Ja, natuurlijk wil je dat. Dus het antwoord op de vraag; “Waarom Google Mijn Bedrijf?” is simpel; Daarom. Het is een van de belangrijkste, essentiële fundamentele instellingen in Google.

Gevonden worden in Google SearchGoogle mijn bedrijf pagina van music en media roosendaal

Als je je Google Mijn Bedrijf pagina aangemaakt hebt, en je pagina is geïndexeerd, dan worden je bedrijfsgegevens getoond bij een gerichte zoekopdracht. Vanaf dit punt kunnen potentieel geïnteresseerde bezoekers rechtstreeks naar je website klikken, je openingstijden zien, informatie over je bedrijf bekijken, of een recensie schrijven. Maar dat is niet alles. Bij meer dan 10 recensies worden de recensie-sterren getoond in de zoekresultaten. De recensie mogelijkheid in Google Mijn Bedrijf is hiermee een prima tool om je te onderscheiden van je concurrenten.

Google Mijn Bedrijf op mobiel

Bij een zoekopdracht op mobiel kunnen bezoekers van je Google Mijn Bedrijf pagina, naast de eerder genoemde opties, ook met één klik bellen of de routebeschrijving starten. De vermelding zorgt er namelijk mede voor dat je bedrijf getoond wordt in Google Maps. Waarschijnlijk denk je
nu, dat is inderdaad best handig zo’n Google Mijn Bedrijf pagina. Maar geloof me, het mooiste moet nog komen.

Relaties opbouwen met Google Mijn Bedrijf

Je kunt via je Google Mijn Bedrijf pagina ook heel gemakkelijk in contact blijven met je doelgroep. Het delen van content is namelijk ontzettend makkelijk. Dit doe je via je Google+ account. Google+ zit standaard in je Google account, en aangezien het van Google is krijgt content die hier gedeelt wordt ‘voorzichtig’ voorrang op andere posts en paginas die elders staan. Het is dus ontzettend zinvol om hier mee aan de slag te gaan.

Content is essentieel voor succes

Dit doe je door het delen van foto’s video’s of leuke tekstuele posts. Het doel hierbij is natuurlijk passanten te laten zien hoe ontzettend leuk jouw winkel of bedrijf wel niet is. Maak het zo, dat bezoekers er onmogelijk stilletjes aan voorbij kunnen lopen. Het opbouwen van relaties is dus iets wat belangrijk is. Want naast de sterren van de recensies wordt ook het aantal volgers getoond bij een Google Search opdracht. Dus als iemand een reactie achterlaat, doe dit dan vooral zelf ook.

Wel of niet aanmelden bij Google Mijn Bedrijf?

Het kan natuurlijk dat je na het lezen van deze blogpost nog steeds twijfelt of je je bedrijf nu wel of niet moet aanmelden bij Google Mijn Bedrijf. Speciaal voor degene die twijfelen heb ik onderstaande tabel ingeplakt. In deze tabel is het marktaandeel van Google te zien in Nederland.

Marktaandeel Google in Nederland q4 2016
Ik neem aan dat elke vorm van twijfel hiermee is weggenomen en wens je dan ook heel veel succes en plezier met het aanmaken van je Google Mijn Bedrijf pagina.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van je Google account, en welke voordelen dit jou en jouw bedrijf te bieden heeft? Neem dan gewoon even contact met ons op. Oja, dat kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk via o nze Google Mijn Bedrijf pagina. 🙂

Mobile vanaf nu leidend voor Google organische zoekresultatenVideomarketing - 6 SEO tips voor meer resultaat uit uw video's