Blog & News

Videomarketing – 6 SEO tips voor meer resultaat uit uw video’s - In: Tips

In : Tips Comments : 0 Author : Ger den Haan Date : 09 mrt 2017
videomarketing-6-seo-tips

Videomarketing en het gebruik van video’s in blogs en op websites is ontzettend populair. Daarom dachten wij bij Music & Media; Een mooi moment om eens te bespreken hoe je SEO inzet rondom video. Volg de onderstaande 6 tips en zorg dat jouw video gezien wordt.

Plaats video’s op je site en niet op YouTube

Je maakt je video’s natuurlijk voor je bezoeker. Om hem of haar te voorzien van waardevolle, makkelijk toegangbare content die aanzet tot actie. Maar je doet het ook voor jezelf. Je wil natuurlijk dat de video de ranking van je site positief stimuleert. Vanuit dat stukje eigenbelang is het raadzaam je video niet op YouTube te zetten. Klinkt gek hè?

Maar dat is het niet als je weet hoe zoekmachines werken. Tijdens het crawlen wordt de link gevolgd naar YouTube en weg is de spider. Zo wordt dus je YouTube kanaal positief gestimuleerd en niet je webdomein.

Maar als je doel is het bereiken van een zo groot mogelijk publiek, dan is YouTube juist weer wel een goed idee. Zoals alles in het leven draait ook online & videomarketing om het maken van keuzes. Er is geen goede. Er zijn gewoon 2 opties. De vraag is welke past het best bij jouw doelen.

Gebruik metadata bij video’s

Google zoekmachine heeft data nodig om jouw video goed te kunnen indexeren. Aangezien de video zelf, door Google (nog) niet ‘bekeken’ kan worden, is het zaak goede metadata toe te voegen. Hierbij moet je o.a. denken aan titel en de description. Want het is juist al deze extra metadata die ervoor zorgt dat de video juist geïndexeerd en geclassificeerd kan worden.

Keywords gebruik in videomarketing

Wat is de beste manier om je video te beschrijven? In de zoektocht naar relevante keywords moet het uitgangspunt zijn; “Hoe zou degene voor wie ik deze video maak, zoeken om bij deze video uit te komen?” Belangrijk is beschrijvende teksten te gebruiken. Natuurlijk in de bestandsnaam, maar ook in alle andere metadata.
resultaatdoorcommunicatie

Maak unieke video content

Voeg waarde toe voor jouw bezoekers. Dit wordt altijd gewaardeerd en resulteert in het delen van jouw video’s. En dat is waar het allemaal om te doen is. Bereik.

Bereik niet alleen in Google Search, maar ook in de emotie van de bezoeker. Want elke keer als er bij hem of haar ‘iets’ gebeurd, wordt er mogelijk ook gedeeld. En juist dat delen zorgt voor een toenemende online waarde.

Dus ook de mogelijkheid tot embedding is iets dat je vooral moet toelaten. Wil iemand jouw video gebruiken op de site of in een blogartikel? Super. Doen. Dit levert jou weer een waardevolle link op en een groter potentieel bereik.

Schrijf een video transcriptie

Een video transcriptie is een volledig uitgeschreven tekstbestand van jouw video. Het is dus belangrijk dat je hierin de juiste keywords gebruikt. Zo kan Google lezen waar jouw video exact over gaat en deze vervolgens weer tonen bij een relevante zoekopdracht.

Gebruik je video

Een video maken is één. Maar een video volledig benutten is een heel ander verhaal. De tijd en energie die jij in de video gestoken hebt moet nu converteren in bezoekers & views. Iets dat zeker niet vanzelf gaat.

Promoot de video & de pagina

Deel je pagina waar je video op te zien is binnen je netwerk. Maar deel ook de video alleen. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren. Van nieuwsbrief tot linkedin post, alles is goed, als je er maar actief mee aan de slag gaat.

Content om de video te promoten

Je kunt er ook voor kiezen extra content te maken. Dit als opstapje naar je video. Een infographic, een presentatie, een korte introductie video, een blogartikel. Ook hier geldt weer; Alles is goed, als je er maar actief mee aan de slag gaat.

Tot slot

Het draait ook bij videomarketing zoals al eerder gezegd allemaal om bereik. En de enige manier om bereik te creëren is door echt de spreekwoordelijke boer op te gaan met jouw content. Dit betekent inderdaad, delen, delen en nog eens delen.

Ben je hier niet toe bereid of vind je dit nog net iets te spannend? Dan ben je simpelweg nog niet klaar voor vide marketing.

Maar als je er wel klaar voor bent en ook nog eens de gave bezit om interessante waardevolle video’s te creëren, die ook nog vermakend zijn, heb je goud in handen. Heb je hier hulp bij nodig, of nog net dat ene kleine duwtje in de rug? Je weet ons te vinden.

Waarom Google Mijn Bedrijf? Belangrijk voor Lokale zoekresultaten!9 YouTube marketing tips voor ongeëvenaard succes