Blog & News

Word een betere tekstschrijver - In: SEO, Tips

In : SEO, Tips Comments : 0 Author : Ger den Haan Date : 14 apr 2016
website teksten schrijven

Het belang van goede teksten voor uw website

U wilt uw klanten op uw website zo goed mogelijk informeren over uw artikelen of diensten. Daarnaast wilt u ook goed gevonden worden in de zoekresultaten. Dat betekent dat uw website teksten onderhoudend, informatief maar ook goed qua opbouw moeten zijn.

Website teksten met de juiste opbouw

Om een tekstpagina op uw website goed in te richten moet hij voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo is gebruik van Headers belangrijk (H1, H2, H3), tussenkopjes waarmee uw per alinea kunt aangeven waar de tekst over gaat. Daarnaast moet de tekst voldoende woorden bevatten, moet het zoekwoord waarop u gevonden wil worden vaak genoeg voor komen en zo zijn er nog diverse richtlijnen waaraan uw tekst moet voldoen.

Online tool of website tool?

Is uw website gemaakt op het WordPress platform dan kunt u gebruik maken van Yoast SEO. Deze plugin geeft u direct informatie over alle elementen van uw website teksten en meta data zodat u tijdens het schrijven van de tekst direct kunt ingrijpen.

Is uw website gebouwd op een ander platform dan zal er geen zelfde plug-in beschikbaar zijn. Maar niet getreurd. Voor alle andere websites is het verstandig om een externe applicatie genaamd WebtextTool te gebruiken. Webtexttool is een betaalde applicatie met een gratis testperiode. WebTextTool biedt u inzicht in de opbouw van uw tekst en geeft precies aan waaraan het in uw tekst qua opbouw nog ontbreekt. Is de tekst eenmaal geschreven en goed van vorm? Dan kunt u eenvoudig de pagina als text-code kopieren naar uw eigen website pagina.

Schrijftip!

Tip! Schrijf niet voor zoekmachines. Google is erg intelligent en ziet of u de tekst heeft geschreven om uw bezoekers te informeren of om de zoekmachine te manipuleren. Prop uw teksten dus niet vol met zoekwoorden maar zorg voor de juiste balans en schrijf vooral een 'leesbare' tekst.

(de tekst die u zojuist heeft gelezen voldoet aan alle richtlijnen die Google stelt aan de opbouw en indeling van teksten en zoekwoorden)

Teksten laten schrijven voor uw website? Neem contact met ons op.

Bel nu: 0165-563830 | 0611-403298

Maak uw website mobiel vriendelijk!Gebruik categoriepagina's voor SEO