Website teksten schrijven, een vak apart

Website teksten schrijven

U wilt op uw website uw klanten zo goed mogelijk voorlichten over uw producten of diensten. Duidelijke website teksten schrijven is een must. Denk hierbij aan product omschrijvingen of  informatie over uw diensten of activiteiten. Het maakt dat klanten optimaal worden voorgelicht en direct een goede indruk van uw bedrijf of productenpakket krijgen.

Het mag geen geheim zijn dat de kwaliteit van uw website teksten ook van grote waarde is voor de ranking van uw website door Google en vertoning ervan in de organische zoekresultaten. 

Schrijf unieke content

Om uw website pagina goed te beoordelen gelden er meerdere factoren die daarop van invloed zijn. Allereerst is de inhoud van uw tekst het aller belangrijkste. Maak een tekst niet te kort, probeer minstens 300 woorden te schrijven. Dit is geen limiet maar en uitgangspunt. Het spreekt voor zich dat een langere tekst meer kansen maakt.

Kies de juiste indeling

Schrijf niet in een stuk door. Net als in een krant is het voor de lezer fijn als er tussenkopjes zijn zodat duidelijk is waar de volgende alinea over gaat. Het maakt de tekst ook duidelijk en overzichtelijk. Daarnaast zal een zoekmachine uw pagina op dezelfde manier bekijken. Als de structuur klopt is het makkelijker te beoordelen waar de pagina over gaat.

website ontwerp roosendaal

Schrijf voor uw klanten, niet voor Google

 

Hoe verleidelijk het ook lijkt, website teksten schrijven doet u voor uw klanten en niet voor zoekmachines. De strategie van 'laten we zoveel mogelijk zoekwoorden toevoegen' werkt allang niet (als het ooit al heeft gewerkt). Google beoordeelt uw website naar unieke content. wat heeft uw pagina meer, of anders, te bieden dan vergelijkbare websites? Is er geen meerwaarde, dan is er ook geen reden om uw website hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Kopieer dus nooit teksten van andere websites, dan kan alleen maar nadelig uitpakken. Lees hier een aantal tips voor het schrijven van website teksten.

En andere factoren...

Naast de inhoud en opbouw zijn er nog verschillende andere factoren die bijdragen aan een goede beoordeling door Google maar ook juiste vertoning in de zoekresultaten. Hoe beter de titel aanspreekt bij de vraag van een (potentiele nieuwe) klant, hoe eerder hij aangeklikt wordt.

Teksten laten schrijven

Wij schrijven teksten voor veel websites en blogs. Ontbreekt het u aan tijd of inspiratie om nieuwe content voor uw website te verzinnen? Neem eens contact op, wij zijn u graag van dienst!